Over Suzan

Suzan met Bobar en Elvis

Ik ben Suzan Abbink. Op mijn 6e verjaardag heb ik 10 paardrijlessen cadeau gekregen. Dat werd een wat groter verjaardagscadeau dan dat mijn ouders van te voren bedacht hadden. Ongeveer 10 jaar geleden kocht ik mijn eerste eigen pony. Een American Paint Horse: Bobar. Wat heeft hij mij veel geleerd. Hij is zo een pony die je maar een keer in je leven tegen gaat komen. Super lief, zachtaardig, maar pittig karakter. Hij heeft mij geleerd te luisteren, luisteren naar hem, luisteren naar mijzelf. Hij is ondertussen al een aantal jaar met verdient pensioen en geniet van zijn oude dag hier in de weide.

Toen we in 2012 de mogelijkheid kregen om een boerderij te kopen, kwam er ruimte voor een tweede paard. Het werd een jonge Tuiger ruin: Elvis. Wanneer je weer aan het rijden gaat kom je in de paarden wereld zoveel mensen, meningen en opvattingen tegen. Wat is nu waarheid? Welke methode werkt? Hoe zit het nu allemaal?

Dit heeft mij gebracht bij dialoog tussen mens en paard. Zij gaven mij inzichten en handvatten, wat voor mijn gevoel klopt. Maar nog steeds bleef ik vragen houden. Begin 2016 ben ik in aanraking gekomen met Natascha Bos van de blauwe hengst. Een dag over voeding van het paard, hoe zit het nu allemaal? Wederom zoveel inzichten gekregen en thuis mee bezig gegaan en de paarden veranderen. Ze worden mooier, voller en blijer. Ik voer gezonder, natuurlijker en houd de paarden natuurlijker. Dit smaakte naar meer en na de eerste MLD cursus was ik verkocht. Wat een gave techniek en wat reageren de paarden er goed op. Iedereen kent de sportmasseurs, osteopaten en fysiotherapeuten wel. Zij richten zich voornamelijk op het bewegingsapparaat van het paard, maar hoe zit het nu met de afvalstoffen die er ontstaan?

In oktober 2016 heb ik mijn diploma behaald en mag ik mij een in het MLD register geregistreerde “equine lymfedrainage therapeut” noemen. Hierin kunnen jullie zien dat ik mijn bijscholing heb gehad en welke klachten ik kan en mag behandelen. Voor vragen kunnen jullie altijd direct contact met mij opnemen.

Over mijn logo een leuk weetje, het zal jullie niet verbazen dat dit twee bekende paarden van mij zijn:

Logo