Ervaringen

Heb je ervaring met mijn behandelingen of adviezen en wil je deze delen, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Geschreven door Joyce Nuijten uit Leersum 14-10-2017

"Mijn paard stond met flinke Einschuss en Suzan heeft hem super geholpen om zijn afvalstoffen kwijt te raken en mij tips en tricks gegeven om hem na de behandeling te ondersteunen. Samen nog is naar het voer gekeken en daar waren alleen wat extra vitamine bij nodig. Fijne uitleg en nam echt de tijd. Super goede fijne ervaring ?"

Geschreven door Daphne uit Deurningen 14-10-2017

"Super blij ben ik met de hulp van Suzan Abbink bij mijn tinker ruin Jim. Echt een aanrader. Ik was op zoek naar iemand die verstand had van de ribbels en plooien en wondjes rondom de koot. toen kwam ik bij haar terecht. Ze constateerde idd dat mijn tinker een vorm van CPL had. Maar dankzij haar behandelingen zorgt het er voor dat het niet erger word en de wondjes helen. Dat gaat al aardig goed en nog steeds komt Suzan bij mij om dit door te zetten maar ook omdat mijn tinker na een rare sprong al enige tijd kreupel loopt. Zij brengt taping aan bij Jim, waardoor hij hulp en steun krijgt toch beter te lopen. Dit had ze na de MLD toegepast en meteen zag je in stap al verbetering. En de dagen erna ook hij liep gewoon enorme stukken beter. Ik ben zeer enthousiast en laat Suzanne voorlopig nog komen voor mijn tinker. Suzan alvast bedankt voor alles en tot snel! Daphne"
 

Geschreven door Tessa uit Gouda 23-11-2016

"Mijn paard met een dikke kogel en koot is behandeld door Suzan. Je zag tijdens de behandeling het been letterlijk slinken. Daarna heeft zij nog tape aangebracht. Sindsdien is het been een stuk dunner en loopt minder snel weer vol. Kreeg er direct nog een voeradvies bij. Wij zijn weer op de goede weg! Bedankt Suzan!!!"

Geschreven door Paul Sueters uit Emst; Nederlands kampioen mennen klasse ZZ 20-09-2016:

"Beste Suzanne,

Naar aanleiding van jouw verzoek om feedback m.b.t. de behandelingen van de afgelopen weken:

- Jurre heeft 2 jaar geleden een ontsteking gehad aan het hielbeen/sprong, de behandeling van de arts was gericht op het bestrijden van deze ontsteking door de moeilijk te bereiken plek heeft dit de nodige tijd geduurd, uiteindelijk is dit gelukt echter in de behandelingsperiode heeft er ook enige botwoekering plaatsgevonden en vochtophoping rond deze plek.

Ondanks de tijdsduur zie ik na behandeling wel een afname van de vochtophoping rond deze plaats, het gewricht is droger geworden.

Hessel is een sportpaard en komt in het gedeelte marathon wel iets tekort m.b.t uithoudingsvermogen. Ik heb m.b.t het uithoudingsvermogen van Hessel geen verbetering waargenomen wel heb ik gemerkt dat het paard na behandeling eerder ontspannen was in het werk wat mogelijk heeft bijgedragen tot het behalen van mijn kampioenschap NK, ZZ dressuur.Daarnaast was hij bijzonder snel hersteld na een blessure rechtsvoor mogelijk heeft jou behandeling hieraan bijgedragen.

Ik heb jou de afgelopen weken ervaren als een gedreven persoon die haar afspraken altijd na kwam.

Je was rustig en had vertrouwen van de paarden, je had altijd even tijd om je aanpak en behandeling te bespreken.

We hebben het over voeding en training van paarden gehad en je stond ook open voor de mening van anderen."

Geschreven door een tevreden klant, welke graag anoniem wil blijven 19-09-2016:

"Dag Suzan,

De afgelopen periode heb je onze 13-jarige Fries met zijn lichamelijke problemen, als casus voor je opleiding behandeld en gevolgd. Het gaat hier om een preventieve en ondersteunende behandeling. Mijn feedback en reflectie is als volgt: In mijn contact met jou kwam jij op mij over als iemand die vanuit respect met het paard en de eigenaar om gaat . Je signaleert en analyseert adequaat. Je stelt, zonder oordeel, veel vragen.

Je hebt een visie, die je volgens mij tijdens je opleiding verder hebt ontwikkeld en verder zal ontwikkelen. Die visie is nog niet “af”. Je bent bereid om je visie te onderzoeken. Een ontwikkelpunt kan zijn (kan ik niet heel goed inschatten) om goed om te gaan met mensen die een sterke eigen visie hebben en je “weg kunnen blazen”; dat zal overigens niet snel gebeuren.

Tijdens je behandeling werk je rustig en heb je een sterke focus op hetgeen je mee bezig bent: alle aandacht voor het paard. Ik zie dat paarden goed op jou reageren door de manier waarop jij hen benadert (rust en respect). Ook zie ik dat paarden de behandeling als prettig ervaren. Dat ligt aan de behandeling, maar natuurlijk ook aan diegene die de behandeling uitvoert.

Ik vind dat je een onderzoekende houding hebt. Je kijkt en zoekt breed en diep. Dat helpt jou in het vergroten van je kennis, die m.i. zeer ondersteunend kan en moet zijn voor hetgeen je als behandelaar doet. “Een leven lang leren”. Je bent erg betrokken en bereid om veel tijd en energie in de behandeling van het paard en de begeleiding van de eigenaar te stoppen (een valkuil kan zijn dat het te veel tijd gaat kosten). Persoonlijk heb ik dat als zeer prettig en waardevol ervaren.

Kortom, Suzan; ik vind dat je met jouw kennis en vaardigheden een waardevolle taak in de “paardenwereld” kan vervullen. Ik bedank je tot nu toe en wens je veel succes toe met de afronding van je opleiding."

Oog